Home>Paneelvoeg

Paneelvoeg

De speciale geometrie van de paneelvoeg is èèn van de belangrijkste kenmerken van de isolatiepanelen. Ze zijn ontwikkeld om aan hoge eisen te voldoen op gebied van voegdichtheid die nodig is om aan de eisen van de koelopslag en diepvrieshuizen te voldoen. De volgende opties zijn beschikbaar, die aan uw wensen en budget kunnen voldoen. 

Polar voeg

Superieure voeg ontwerpen

Gericht op specifieke eisen in de koel/vriesbouw die wij jarenlang hebben onderzocht, hebben wij de nieuwe ems-isolier® POLAR paneel verbinding ontworpen. Door de geoptimaliseerde nauwkeurigheid in pasvorm, biedt het nieuwe systeem een uitstekende luchtdichtheid en vermindering van de koudebruggen.  
 

  • Optimaal voegdesign en nauwkeurige pasvorm 

  • Verbeterde verbindingsstabiliteit 

  • Meer dan uitstekende luchtdichtheid en geen koude verlies

 

Comparison Standard Joint and new POLAR-Joint

Branchespecifieke testen tonen aan hoe indrukwekkend ons nieuwe product is. Het gele gebied (Afbeelding1) toont de eis en het blauwe gebied toont de prestatie van de voeg. Zelfs onder aanzienlijke hoeveelheid druk, blijft ons ems-isolier® POLAR paneel luchtdicht. 
Standaard voeg

Of het nu is voor plus temperaturen, vries of shockvries ruimten, EMS-isolier® panelen zijn al jaren lang de standaard in koelhuis constructies. Bij dit paneel zijn tien verschillende elementdiktes beschikbaar, van 40 tot 220 mm. De specifieke geometrisch ontworpen voeg voor koelhuizen (vanaf EM 60) creëert een luchtdichte labyrintafsluiting, ervoor zorgende dat verbindingen volledig luchtdicht zijn, zelfs bij de laagste temperaturen, zonder toepassing van extra kit. 

Om dampdiffusiedichtheid te bereiken kan ems-isolier® ELAST optioneel in de fabriek worden aangebracht. Deze is bijzonder geschikt voor toepassing bij zeer lage temperaturen, in cleanrooms en CA/ULO-opslag

Het ems-isolier® hollow-chamber profile-self-adhesive (ems-isolier® HCP-s) voegprofiel sluit de wandvlakken naadloos af. Als optische voegafsluiting beantwoordt het bovendien aan de strengste hygiënische eisen, aangezien het verhindert dat er vuil naar binnen dringt. 

Snap-In voeg

Ems-isolier® panelen kunnen eenvoudig worden voorzien van de ems-isolier® snap-in voeg.
 

Brandgedrag bij een snap in voeg

Als eerste bouwelement met een isolatie core van PIR schuim, heeft het ems-isolier® paneel met IPN schuim een brandklasse van B-S1,d0 en een brandwerendheid tot EI60  overeenkomstig DIN EN 130501-2, en ook is het goedgekeurd voor een brandwerendheids klasse E90.Al onze PIR-schuim formules zijn zelfdovend en geven bij brand een minimale rookontwikkeling.
 

Hogere voegstabiliteit 

De geperfectioneerde labyrintverbinding biedt een verhoogde stabiliteit, controleerbaarheid en bereikt een bovengemiddelde luchtdichtheid zonder het gebruik van afdichtingstape. 
 

NOTE: De Snap-In verbinding is alleen verkrijgbaar in een bouwbreedte van 1.120mm. Wij zijn continue bezig met ontwikkeling, vraag daarom naar verkrijgbaarheid van de huidige snap-in voeg.


Construction physical data for designs with IPN3 cores

Building part

Type

Paneeldikte  

Dikte van staalplaat

Max. leverbare lengte

Gewicht

Termische weerstand

Warmte overdracht coefficient 

Termische weersand

Warmte overdracht coefficient

ems-isolier®  snap Paneel  EM Snap 

EM 
snap   

d
mm

tN

mm

tN

mm

m

g*

kg/m²

values as per EN ISO 6946

values as per EN 13165 and EN 14509

 

R

m²K/W

U

W/m²K

R

m²K/W

U

W/m²K

100
 

200

0,60

0,50

20,0

13,2

16,8

4,71

9,47

0,21

0,10

4,70

9,45

0,21

0,11 
Horizontale voeg

Optische verfijning en waardevol design. Voor horizontaal geplaatste ems-isolier® panelen is de voeggeometrie constructief opnieuw ontwikkeld, aangezien een asymetrische elementvoeg u meerdere voordelen biedt.


De liggende voeg aan de buitenzijde is afwaterend ontworpen en verhindert dat water naar binnen dringt. Ook in geval van slagregen kan het water gecontroleerd wegstromen zonder binnen in de voeg terecht te komen.

Daardoor zijn bevriezingen in de voeg uitgesloten. De standaardvoeg aan de binnenzijde van het paneel is hoogwaardig en geschikt voor het ems-isolier® HKP profiel.

Daardoor wordt binnen in het koelhuis of in de diepvriescel een optisch homogeen wandoppervlak gecreëerd en is de hygiëne blijvend gegarandeerd.

Door het gebruik van ems-isolier® elast aan de binnenzijde van de buitenvoeg, wordt een extra zekerheid tegen slagregen bereikt.

© 2016 - Hoesch Bausysteme GmbH | Created by Bluesoft