Home>Coatings

Coating systems

Het resultaat van deze symbiose van staal en coating: ongeevenaarde bescherming tegen corrosie. Profiteer van de bekwaamheid van een marktleider op het gebied van oppervlakteveredeling, die u de ruimte biedt voor creative oplossingen.

Standaard SP / PVDF / DU / LMF

Voor buiten gebruik:

SP (Laksysteem)

Thermisch verzinkte staalplaat en in twee lagen ingebrande coilcoating op de zichtzijde, nominale laagdikte 25 µm, lakbasis polyester, rugzijde met beschermende lak (RSL).


PVDF (Laksysteem)

Thermisch verzinkte staalplaat en in twee lagen ingebrande coilcoating op de zichtzijde, nominale laagdikte 25 µm, lakbasis polyvinylidenfluoride, rugzijde met beschermende lak (RSL).
 

Voor binnen gebruik:

DU (Laksysteem)

Thermisch verzinkte staalplaat en coilcoating op de zichtzijde, nominale laagdikte 12 µm, lakbasis polyester, rugzijde met beschermende lak (RSL), nominale laagdikte 10 µm. Alleen geschikt voor gebruik in droge ruimten en voor geringe corrosiebelasting. Een gelijkmatige kleur kan vanwege de geringe laagdikte niet worden gegarandeerd, ook niet binnen een partij.

 

Speciale coating systeem (Laminaat)

LMF is een gelamineerde levensmiddelenfolie met een nominale laagdikte van 150 µm. De folie is alleen geschikt voor binnengebruik.

FS 3000

FS 3000 – 25 μm coating

Het is vanzelfsprekend dat in de voedselverwerkende industrie, de grooste nadruk gelegd wordt op de hygiene van de panelen. Speciaal voor deze industrie hebben wij de FS3000® coating ontworpen, die gekwalificeerd is door onafhankelijke instituten. Wij helpen u bij de selectie van schoonmaakmiddelen. In samenwerking met onze partner FINKtec hebben wij schoonmaakmiddelen getest en kunnen wij u geschikte middelen aanbevelen.Certificaten

Certificate - Coating system FS 3000
Zertifikate

FS 4000

FS 4000 – 40 μm coating

Coating structuur

 • Drielaagse opbouw bestaande uit een oppervlakteveredeld dun plaatstaal, een kleurgevende deklak en een PET-folie als deklaag.  De PET-folie creëert een permante verbinding met de ondergrond.
  Halogeen- en pvc-vrije coatingopbouw.

 

Producteigenschappen

 • Ideaal voor binnentoepassingen in de levensmiddelenbranche bij hoge eisen aan omvormbaarheid en resistentie tegen mechanische belastingen en bijzonder chemische invloeden.
 • Uitermate bestendig tegen mechanische oppervlaktebeschadiging.
 • Uitermate bestendig tegen chemicaliën en vlekken dankzij het krasbestendige oppervlak.
 • Door een onafhankelijk instituut gecertificeerd als fysiologisch onschadelijk, volgens de Duitse wet op levensmiddelen en gebruiksvoorwerpen (LFBG) en het Duitse gebruiksvoorwerpenreglement (BGV).
 • In tegenstelling tot FS3000® 25 my en LMF 150 my vele kleurvarianten mogelijk, dankzij de fysiologische onschadelijkheid van de PET-folie. 
 • Toepasbaar van -196 °C tot + 50 °C.

 

Certificaat
Certificate - Coating system FS 4000

  Certificate - Coating system FS 4000

Roestvrij staal

Roestvrij staal

Roestvrij staal voldoet aan de hoogste eisen van kwaliteit, hygiene, reiniging en goede weerstand tegen chemische middelen, eveneens aan corrosie-bestendigheid en slijtvastheid. 

De nieuwe afwerking zorgt voor een eenvoudige reiniging: Niks blijft kleven aan het speciale oppervlak. Bacteriën kunnen niet doordringen in het oppervlak, omdat hygiëne een belangrijk paneelselectiecriterium is, specifiek voor voedselverwerkende bedrijven.

 

Producteigenschappen

 • Hoge corrosie weerstand
  Eenvoudige reiniging
  Uitstekende slijtvastheid
  Perfect voor binnenshuis gebruik
  Hoge weerstand tegen mechanische beschadigingen en chemicaliën
  Vlekbestendig dankzij gesloten oppervlak
  Diffuseert lichtbreking dankzij een gestructureerd oppervlak om verblinding te verminderen


DOWNLOAD: Roestvrij staal
 

© 2016 - Hoesch Bausysteme GmbH | Created by Bluesoft